När Livet skulle varit som bäst, önskade jag bara att få dö

Marthas vittnesbörd

När Livet skulle varit som bäst, önskade jag bara att få dö

Mitt namn är Martha Larsson. Jag föddes i Colombia och där bodde jag till jag var 20 år. Jag uppfostrades inom en lära att frukta Gud med rädsla . Den Gudsbild vi uppfostrades med var hård, rå och många gånger skrämmande. Där fanns inget utrymme för nåd.

När livet skulle ha blommat som bäst önskade jag bara att få dö. 1991 blev jag ensamstående mamma till tre små barn. Situationen var mycket svår och jag såg ingen framtid varken för mig eller för mina barn. Jag upplevde att jag hade misslyckats med mitt liv trots att jag materiellt sätt inte saknade någonting. Jag hade allt som en människa kan önska sig; barn, utbildning, hus och bil. Men den tomhet som jag kände inombords gnagde och släckte min livsgnista.

Till slut kom den dagen då allt blev som mörkast. Jag hade inget kvar att ge mina barn. Då bestämde jag mig för att begå självmord.

Men Gud hade andra planer för mitt liv. Samma dag samtalade jag med en kvinna som berättade för mig om Jesus på ett mycket enkelt och lättförståeligt sätt. Jag hade aldrig tidigare förstått att Jesus var en enkel person, samtidigt som han var Guds Son. Jesus dog och uppstod för din och min skull.

Efter att vi hade samtalat ett par timmar, och jag just skulle gå, sa hon till mig:

"Martha! Om du tror att alla människor på jorden har vänt dig ryggen, då skall du veta att det finns en kvar som älskar dig och som har gett sitt liv för dig, hans namn är Jesus."

Sedan citerade hon Joh. 14:6 i Bibeln, där Jesus säger: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig".

Efter vårt samtal åkte jag hem och böjde mina knän. Med ett skrik i halsen ställde jag frågan: "Gud, finns du verkligen? Om du finns så vill jag se dig, jag orkar inte leva längre." Plötsligt fanns han i mitt kök!

Gud uppenbarade sig för mig i mitt kök. Jag trodde aldrig att Gud hade tid för mig eller att han brydde sig om mig, mina problem eller mina barns framtid - men det gjorde han.

Idag 16 år sedan min överlåtelse till Gud, lever jag lycklig med min underbara make och mina fantastiska barn.

Till sist vill jag säga till dig som läser detta att jag inte bara tror idag, jag vet att Jesus lever och att Gud har en plan och ett nytt liv för dig! Kom, följ med mig i detta fantastiska och upptäck det som han har förberett för dig!

Jag vill önska dig Guds rika välsignelse!

Stockholm 2013

Martha Larsson

Vittnesbördet på Spanska

Publicerat den 8 augusti

Prenumenera på livsberättelser?

Klicka här för att få nya livsberättelser via RSS